Jobb på hotell och restaurang

Det finns en hel drös lediga hotell och restaurang jobb i Norge. Lönerna kan vara två till tre gånger högre än i Sverige så det är inte konstigt att flera tusen svenskar beger sig till Norge för att arbeta inom hotell och restaurangbranschen varje år. Löner ligger vanligtvis på 20 000 - 30 000 NOK per månad. Beroende på vad du har för erfarenhet och framför allt vart du hittar jobb.

Högsta lönerna

De högst betalda jobben finns ute på landsbygden och längre upp norr i landet i och med att det är brist på norrmän som vill jobba inom hotell och restaurang.

Sök jobb

Det går att finna jobben inom hotell och restaurang genom att gå in på bemanningsföretags hemsidor såsom www.manpower.no eller www.adecco.no . Men det kanske mest effektiva sättet är helt enkelt att ringa runt till norska hotell och presentera dig, erbjuda CV och försöka boka in en intervju.

Hotell i Norge

Scandic hotels är ett av de företagen som är kända för att anställa svenskar. Kontaktuppgifter till Scandic kan du hitta på http://www.scandichotels.se/Hotels/?MapID=Norway. Hotell.no är en databas där du kan söka efter de flesta hotellen i Norge. www.hotell.no

Norska jobbdatabaser